"/""" Caro's Kaartjes: TGIFC371 - Cottage Rose kaarten

3 juni 2022

TGIFC371 - Cottage Rose kaarten

BLOEMEN KAARTEN MET AQUARELTECHNIEKEN GEMAAKT MET DE COTTAGE ROSE STEMPELSET

Hallo en welkom op mijn blog,

Het is vrijdag... tijd voor een nieuwe uitdaging bij TGIF CHALLENGES

Deze keer dagen we je uit om de onderstaande kleurencombinatie eens uit te proberen op je creatie.

Doe je ook mee? 

Je kunt jouw creatie voor volgende week donderdag uploaden op het TGIF CHALLENGES blog. Klik {HIER} om naar de juiste post te gaan en jouw kaart in de lijst te zetten (onderaan de blogpost).

TGIF - THANK GOD IT'S FRIDAY

Ik vind het een hele leuke, maar ook wel redelijk moeilijke kleurencombinatie. In eerste instantie had ik niet gedacht dat ik op een bloemige creatie zou uitkomen. Ik had eerder gedacht aan een mannenkaart. Maar al verzinnende wat ik zou gaan maken, kwam ik toch uit bij het COTTAGE ROSE PRODUCT PAKKET.


Met deze set Cottage Rose moet ik voor de tutorial bundle van CREATE WITH US voor volgende maand ook een project maken, dus ik dacht kan ik vast warm draaien en het e.e.a. uitproberen.


Ik vond in deze Suite vooral het design papier mooi. Het is ook leuk dat er een grote stans is, waarmee je in 1 keer een heleboel delen kunt uit stansen van 1 van de design papiertjes. Je kunt er ook een overlegvel van maken als je het uit een stuk karton stanst en het dan over je design papier legt.  Dat laatste heb ik gedaan op mijn kaartje. Zie voorbeeld hieronder.

BLOEMEN KAART MET AQUARELTECHNIEKEN GEMAAKT MET DE COTTAGE ROSE STEMPELSET

Door het velletje wat je over het design papier legt iets op te hogen krijg je een super leuk diepte effect. 

De bloemen op het design papier heb ik ingekleurd met AQUARELPOTLODEN van Stampin' Up!®. Ik heb wat kleur aangebracht op de streepjes van de bloemen en dit uitgewaaierd met de color lifter. Wie had dat gedacht, dat een COLOR LIFTER voor Stampin' Blends ook gebruikt kon worden in combinatie met AQUARELPOTLODEN. Nou ik in ieder geval niet, maar het geeft een geweldig leuk effect. Bovendien fijn dat je geen natte bende hebt. 


BLOEMEN KAART MET AQUARELTECHNIEKEN GEMAAKT MET DE COTTAGE ROSE STEMPELSET

De gele mat voor deze kaart en de kaart hierboven maakte ik door een stuk Mixed Media karton van Strathmore (niet Stampin' Up!) te bewerken met water. Hiervoor gebruikte ik AQUARELPENSELEN van Stampin' Up!®. Ik deed een beetje Crushed Curry navulling in het deksel van mijn inktpad en doopte een aquarelpenseel erin om wat van de navul inkt op te pakken. Vervolgens landde ik mijn penseel zachtjes op het natte aquarelpapier en ging de inkt verspreiden met het penseel. Dit heb ik herhaald totdat het papier vol was en sommige stukken iets geler waren dan andere delen van het papier.

Ik hou ervan om mijn aquarel werkstukken aan de lucht te laten drogen en niet teveel met de heat tool te bewerken. Nadat het even gelegen had, maar nog niet helemaal droog was, heb ik nog wat spetters toegevoegd door met mijn AQUARELPENSEEL tegen mijn vinger aan te tikken. Hierbij is het wel zaak, dat je zorgt dat er water zit aan het borsteltje van je penseel, door vooraf even in het penseel te knijpen. De spetters zul je in eerste instantie niet echt zien, maar als het droog is, dan geeft het echt een mooi, bijna dromerig, effect.

BLOEMEN KAART MET AQUARELTECHNIEKEN GEMAAKT MET DE COTTAGE ROSE STEMPELSET

Bij deze kaart heb ik dezelfde aquareltechniek toegepast, maar nu met Pacific Point navulling. Voor beide kaarten zijn de bloemen gestempeld en ingekleurd met AQUARELPOTLODEN. Helaas zijn er geen crumb cake aquarelpotloden, dus ben ik uitgeweken naar CRUMB CAKE STAMPIN' BLENDS. Aangezien ik ook hier weer met de COLOR LIFTER heb gewerkt, kon die combinatie prima.

Het gebruikte label komt uit de FABULOUS FRAMES DIES of in het Nederlands KLASSIEKE KADERS-STANSEN. In deze set zitten ook die leuke hoekjes die ik op mijn kaartjes heb gebruikt.

Ik hoop dat je gezellig mee doet met TGIF CHALLENGES deze week en dat je ook eens de techniekjes gaat uitproberen, want het is echt leuk om te doen! Ik zie graag wat jij ervan bakt...

Een hele fijne dag gewenst.

Tot Stempels!


   

P.S. Wist jij al, dat wanneer je op de tekst in hoofdletters klikt, je het desbetreffende product kunt bekijken?

Een overzicht van de alle gebruikte materialen voor bovenstaande kaarten kun je {HIER} vinden.

De gebruikte producten zijn verkrijgbaar via Caro's Kaartjes

  • Woon je in Nederland? Dan zou ik het heel leuk vinden om jouw demonstratrice te mogen zijn.
  • Woon je in BelgiĆ«? Dan kan ik je alleen helpen als je een postadres in Nederland hebt of wanneer je de producten bij mij komt afhalen.
  • WINKEL ONLINE bij Caro's Kaartjes - klik {HIER} om meteen te shoppen. (Betaling is mogelijk met credit card).
  • GASTVROUW CODE - bestel je via de webwinkel en gebruik je de gastvrouw code MWSZMGZP, dan ontvang je volgende maand een leuke verrassing via de post om je te bedanken. Bestel je voor €200 of meer gebruik dan de host code niet en bestel gratis Stampin' Up!® producten via de Stampin' Rewards.
  • AANSCHAF STARTERSPAKKETkies voor €175 aan Stampin' Up!® producten uit de actuele catalogi en/of lopende speciale aanbiedingen. Je betaalt €129. Hiermee heb je een korting van €46 te pakken. Interesse? Klik {HIER} om meteen jouw pakket te bestellen.
  • AANBIEDINGEN: check de koopjes in de webwinkel en bespaar tot wel 70%. OP=OP! Deze koopjes zijn ook via de mail te bestellen. Klik {hier} om alle koopjes te bekijken
  • BESTELLEN VIA E-MAIL is ook mogelijk via: carooskaartjes@hotmail.nl Betaling is mogelijk per bankoverschrijving, tikkie of betaalverzoek.Bij bestellingen vanaf €60 zijn de verzendkosten gratis. Dit geldt alleen voor bestellingen per mail.


1 opmerking:

Ankie vd Polder zei

Supergaaf. En wat een geweldige kleurencombinatie. Die ga ik zeker onthouden. Groetjes en fijn weekend, Ankie

Misschien vindt je deze blogposts ook leuk om te bekijken: