"/""" Caro's Kaartjes: Creatieve Harten Bloghop Kleurinspiratie

6 januari 2018

Creatieve Harten Bloghop Kleurinspiratie
Hallo en welkom bij de allereerste Creatieve Harten Bloghop van 2018!

Omdat Stampin' Up! het jaar feestelijk aftrapt met maar liefst 3 maanden lang SALE-A-BRATION (hier meer Sale A Bration info) hebben wij bedacht dit feestje wat kleur te geven. Deze keer voorzien we je van de nodige kleurinspiratie en werken we met onze favoriete kleuren of juist een keertje een andere kleuren combinatie. Kortom het zal een kleurrijk geheel worden.

De meeste mensen weten zo langzamerhand wel wat mijn favoriete Stampin' Up!® kleuren zijn  (Pool Party, Bermuda Bay. Crumb Cake). Dus besloot ik het eens over een andere boeg te gooien, want ik vind creaties met regenboogkleuren namelijk ook altijd erg gaaf!
Dit stond al heel lang op mijn lijstje om eens uit te proberen.

Toen ik onze banner zag wist ik het zeker....regenboogkleuren moest het worden, dus ik ging snel aan de slag...

De banners voor onze Bloghops worden trouwens altijd gemaakt door Daniëlle
Gaaf zijn ze iedere keer weer, niet waar? Dank voor je inzet iedere keer weer Daan! Dat mag ook weleens gezegd worden.

En dan nu snel door naar mijn regenboogprojecten. Ik was zo lekker bezig, ik was niet te stoppen! 

www.carooskaartjes.blogspot.com

Voor deze bloghop heb ik een doosje met kaartjes gemaakt en een cadeaukaart envelop of geld envelop, net waar je het voor wilt gebruiken. Het feestthema heb ik even doorgetrokken door ballonnen te gebruiken uit de nieuwe Bird Banter stempelset. In deze stempelset zitten niet alleen vogeltjes, maar ook andere leuke elementen om kaarten mee te maken. Ik heb de ballonnen eruit gepikt, en ingekleurd met de nieuwe Stampin' Blends (alcoholstiften) van Stampin' Up!®.

www.carooskaartjes.blogspot.com

Eén van de "verstopte" producten in de Stampin' Up!® Lente/Zomercatalogus is de Lots to Love box framelits stansenset. Als je niet van Valentijn houdt kun je daar heel snel overheen kijken. En dat is zonde, want er kan zoveel meer mee dan alleen Valentijn. Deze stansenset is zoooo leuk!

Hierboven zie je het standaard doosje wat je ermee kunt maken. Er passen ongeveer 4 á 5 bijpassende notecards in, afhankelijk van of je veel dimensionals of 3-d items op je kaart gebruikt.

De maat van het doosje is 12.4 x 7.6 x 1.6 cm.

www.carooskaartjes.blogspot.com

Dit doosje kun je op verschillende manieren sluiten. Je kunt de flap natuurlijk gewoon in het doosje stoppen, maar dat vond ik wat saai en bovendien zonde! De flap is mooi afgerond en dat mag ook best geshowd worden. Dus ik heb een klein rondje geponst (1/2 inch circle pons) dit met een mini splitpen op de flap vastgezet. Op deze manier kun je een touwtje dubbel rond je doosje doen en dit onder het rondje met splitpen vastzetten. Net even leuker dan een ingestopte flap vond ik.

www.carooskaartjes.blogspot.com

Mijn tweede favoriete "verstopte" product uit de Stampin' Up!® Lente/Zomer catalogus zijn de bijpassende narrow notecards and envelopes. Deze kleine rechthoekige kaartjes zijn 6.4 x 11.4 cm en passen perfect in het Lots to Love doosje van hierboven, maar kunnen ook prima op zichzelf gebruikt worden.

Ik ben gek op kaartjes in andere maten dan standaard, dus je begrijpt dat deze nog wel vaker voorbij gaan komen op mijn blog.

De narrow notecards and envelopes zijn, net als de Lots to Love Box framelits, de Stampin' Blends en de Bird Banter stempelset, vanaf nu bestelbaar en worden geleverd in een setje van 20 kaarten en 20 enveloppen. Je kunt ze vinden op pagina 19 van de Stampin' Up!® Lente/Zomer catalogus.

www.carooskaartjes.blogspot.com

Ergens op het wereldwijde web had ik gespot, dat je met de stans van het Lots to Love doosje ook nog andere leuke dingen kunt maken. Echt Lots to Love dus...

Ik maakte er een cadeau envelop mee, waarin je geld of een cadeaukaart kunt schenken.
Ook hierin past weer zo'n standaard narrow note card met envelop, dus die zou je ook nog toe kunnen voegen.

Om het mezelf makkelijk te maken heb ik hetzelfde ballonnen design aangehouden. Ik hou er namelijk van om setjes te maken van dingen die ik maak. Herken je dat of ben ik de enige met die tic? 

Bovendien was ik zo lekker aan het kleuren met de Stampin' Blends (alcoholstiften), dat ik nog wel even door wilde kleuren. 

Voor deze creaties wilde ik graag mooie volle kleuren. Het geheim van de mooie volle kleur is doorkleuren. Blijf over de kleur heen kleuren totdat je een mooie volle kleur hebt gekregen. 
De alcohol in de marker zorgt ervoor dat de kleur wordt opgenomen in de eerder gekleurde laag. 
Als de gekleurde laag nog "nat" is, krijg je een mooier resultaat, dan wanneer je eerst alles laat drogen. De alcohol mengt de kleur langzaam, dus je moet even geduld hebben en gewoon lekker doorkleuren.  Het droogt ietsjes lichter op dan je gekleurd hebt. Maar deze stiften zijn echt geweldig voor iedereen die graag mooi zou willen kleuren en er eigenlijk niet goed in is, net als ik. 

Wanneer je met de Stampin' Blends wilt kleuren is het aan te raden om te stempelen met Memento Black Inkt. Deze inkt is speciaal geschikt om te combineren met stiften op alcoholbasis.

www.carooskaartjes.blogspot.com

Voor de cadeau envelop heb ik ook zo'n leuke sluiting gemaakt met geponste rondjes en splitpennetjes. Dit systeem gebruikten ze vroeger volgens mij wel vaker. Lekker retro dus.

Het is een heel verhaal geworden over een paar van mijn favorieten uit de nieuwe Stampin' Up!® lente/zomer catalogus. Hopelijk vinden jullie het een leuke feestelijke aftrap van het jaar en van deze bloghop.

A.s. weekend ga ik weer bestellen. Mocht je wat leuks tegenkomen en mee willen bestellen laat het me dan voor a.s. zondag 7 januari a.s. 19.00 uur weten via carooskaartjes@hotmail.nl, dan maak ik het graag voor je in orde.

En dan kun je nu lekker verder hoppen naar mijn lieve teamgenootje Henrike voor nog meer kleurinspiratie.
Aan deze bloghop doen mee:Tot Stempels!Gebruikte Stampin' Up!® producten voor bovenstaande creaties:
9 opmerkingen:

Susie Wusie zei

Echt super gaaf geworden Caro!!! Helemaal leuk!
Lekker bezig!!!
En heerlijk zo'n bloghop weer! Gelukkig nu nog lekker vakantie, dus de tijd om even overal langs te hoppen!

Groetjes Suus

Anne-Marie zei

Enig chef en erg verleidelijk in het wensenlijstje ;)

Marl11n zei

Gaaf Caro! Moet je eerlijk bekennen dat die stanzenset nog niet zo opviel,maar ik vind deze uitwerking wel erg leuk😊 Kleurrijk geheel heb je gemaakt!

Danielle zei

Heel erg gaaf, Caro. En bedankt voor de shout-out. Ik maak de banners graag :)
Dikke kus

Monique zei

Super zeg! Heerlijk met die regenboogkleurtjes, daar wordt je toch helemaal vrolijk van.
Deze stans en de narrow kaartjes vind ik ook geweldig, heb nog even getwijfeld of ik ze ook zou gebruiken maar heb uiteindelijk gekozen voor het ook zo leuke pizzadoosje. :)

Miriam zei

Wat een onwijs gaaf en feestelijk setje!
En van regenboogkleurtjes word ik altijd helemaal blij...😊

Jantine zei

Het ziet er heel leuk en kleurrijk uit!
Groetjes
Jantine

Carola Creations zei

Hi Caro, wat een super leuke projecten heb je gemaakt, en zo vrolijk. Wat een leuke stans hij was mij nog niet eens zo goed opgevallen, maar nu wel haha xx

Elly Rijnvis zei

leuk! heerlijk al die frisse kleurtjes!

Misschien vindt je deze blogposts ook leuk om te bekijken: